• De belangrijkste markten waar onze buizen worden toegepast.

Olie & Gas

Als toonaangevende leverancier van instrumentatie- en hydraulische buizen, voldoen we al bijna 2 decennia aan de behoeften binnen diverse projecten in de olie- en gasindustrie. Onze ervaring met allerlei legeringen die gebruikt kunnen worden onder zeer extreme omstandigheden, en onze grote voorraad en breed assortiment aan buizen van hoge kwaliteit, stelt ons in staat om op korte termijn zowel één lengte als zeer grote hoeveelheden te leveren. Door hun continue prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid, worden onze buizen op grote schaal gebruikt. Merinox buizen sluiten aan bij veel goedkeuringen in de olie- en gasindustrie, waaronder ASME, PED97/23/EG, NORSOK, AD 2000 Merkblatt en ISO 9001.

Petrochemie & Raffinaderijen

Onze bijzondere expertise in hoge kwaliteit buizen zorgt voor betere prestaties van buizen in de petrochemische en raffinage-industrie. Deze buizen hebben een sterke chemische resistentie en zijn uitermate goed bestand tegen hoge temperaturen en druk. Onze buizen voldoen aan de hoogste chemische veiligheidsnormen en bieden grote flexibiliteit indien toegepast binnen zich wijzigende toepassingen.

Procestoepassingen

De procesindustrie over de hele wereld moet een legio aan factoren, zoals veiligheid, sterkte, kosten en onderhoud, overwegen bij het selecteren van buismaten en –kwaliteiten. Met hun resistentie, sterkte, taaiheid en eenvoudige manier van verwerken, vormen onze hoge kwaliteit buizen van roestvrij staal en nikkellegeringen de oplossing voor deze verschillende eisen. Onze buizen worden vooral gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Maritieme sector & Scheepsbouw

Vanwege het sterk corrosieve karakter van zeewater moeten de buizen voldoen aan de hoogste eisen om een betrouwbare service en de beste prestaties te kunnen garanderen. Onze collectie bestaat uit een breed scala kwalitatief hoogstaande producten met verschillende corrosie- en fabricage-eigenschappen. In het verleden heeft Merinox al vele duizenden tonnen buizen geleverd in roestvrij staal en nikkellegeringen, die met succes zijn geïnstalleerd in verschillende waterbouwkundige constructies. Onze continue opgerolde buizen van lange lengtes kunnen gemakkelijk meer dan 1500 meter lang zijn. Onderhoud op lange termijn en inspecties kunnen daardoor gemakkelijk worden uitgevoerd, omdat er geen koppelingen zijn gebruikt. Deze buizen van continue lange lengtes zijn ideaal voor hogedrukbrandstofleidingen en hydraulische bedieningstoepassingen.

Meet & Regel Instrumentatie

Onze precisiebuizen worden veel gebruikt voor het aansluiten van analytische instrumenten en bedieningselementen voor processen die nauwkeurige en precieze meting vereisen. De belangrijkste toepassingen zijn terug te vinden in analysesystemen, meting, pyrometrie en manometrie.
Precisiebuizen kunnen worden gemaakt volgens de exacte eisen van de klant en zijn zelfs verkrijgbaar met een binnendiameter kleiner dan een menselijke haar, terwijl ze voldoen aan de hoogste drukeisen.

High Tech & Medisch

In ziekenhuizen zijn roestvrij staal, koper en titaan de belangrijkste materialen die gebruikt worden voor distributie van zuurstof, medische gassen, vacuüminstallaties en andere medische instrumenten, variërend van implantaten, schroeven, pennen en injectienaalden, tot chirurgische apparatuur. Roestvrijstalen buizen van ultrahoge precisie worden toegepast voor inzet op medisch en elektronisch gebied en gebruikt voor semi-conductor-, industriële en instrumentatiewerkzaamheden. Wij zijn in staat om buizen in elke diameter te snijden en te ontbramen in hoeveelheden van slechts één bepaalde lengte tot duizenden stuks en van lengtes met 1 mm (0,40″) tolerantie tot langere lengtes met standaardtoleranties van +/- 0,05 mm (0,002″).

Farmacie & Biotechnologie

Doordat ze voldoen aan de hoge eisen wat betreft afwerking en kwaliteit, sluiten onze buizen aan bij de strengste farmaceutische en biotechnische standaarden. De hoge kwaliteit en reinheid van de buizen heeft een positief effect op elk operationeel aspect voor fabrikanten van geneesmiddelen, nutraceuticals, plantaardige producten, enzymen en producten voor persoonlijke verzorging. De gebruikte apparatuur vraagt vaak om een specifieke kennis op het gebied van afwerking en polijsten. Een groot deel van onze voorraad is standaard spiegel-afgewerkt in een dikte van 4 mµ (4 ra). Door extra elektro-polijsten kunnen we dit nog verbeteren tot 2 mµ (2ra) buisgladheid.

Energiebronnen & Alternatieve energie

Merinox biedt een uitgebreid assortiment buizen, in legeringen die bestand zijn tegen corrosie, hoge druk en omgevingen met hoge temperaturen. Op maat gemaakte buizen worden speciaal geproduceerd om zowel statische als dynamische operationele problemen op te lossen, stilstand van de installatie te verminderen, de operationele veiligheid te vergroten en de operationele efficiëntie te verbeteren. De buizen zijn ook geschikt voor toepassing in energiecentrales en industriële ovens. Op het gebied van alternatieve energie worden onze buizen gebruikt in zonne-installaties en waterstoftankstations. Naast rechte lengtes hebben wij ook zeer lange buizen op rollen, in diverse legeringen. Ideaal voor geothermische toepassingen bij het vervoer van een verwarmde vloeistoffen.

Algemene leveringen

Importeurs, lokale distributeurs en totaalleveranciers spelen een belangrijke rol in het wereldwijd leveren van onze buizen aan klanten. Onze uitgebreide voorraad in moeilijk verkrijgbare buismaten en -kwaliteiten zorgt ervoor dat onze klanten altijd een tijdige oplossing hebben voor al hun specifieke eisen en wensen.