• Kwaliteit buizen direct uit voorraad 

Over Merinox

Samenvatting van ons bedrijfsconcept

De Merinox Groep staat midden in een markt die gekenmerkt wordt door felle concurrentie. Onze concurrenten zijn vaak zeer grote bedrijven. Dat maakt de uitdagingen enorm. Voor ons is het niet voldoende om net zo goed te zijn als de rest. We moeten de beste zijn! We gaan deze situatie tegemoet uitgerust met onze unieke wapens: de Merinox Groep is een niet-beursgenoteerd, particuliere onderneming, met zeer betrokken eigenaren en een toegewijde staf van meer dan 35 professionals, gespecialiseerd in buizen, en altijd klaar voor actie. We werken flexibel, snel en klantgericht. Voor ons is elke klant even belangrijk – en dat weten ze, dus vragen ze veel van ons. Dat is ook waar we van houden. Het zorgt ervoor dat we steeds actief en concurrerend moeten zijn.

 

Het uitgangspunt is onze toewijding aan kwaliteit

De activiteiten van Merinox zijn gebaseerd op twee pijlers: producten en service van de hoogste kwaliteit, gecombineerd met een optimaal serviceniveau en zekerheid van levering.
De enige manier waarop we het vertrouwen van onze klanten kunnen winnen, is een vastberaden toewijding aan kwaliteit. We leggen onszelf daarom de verplichting op dat ons kwaliteitsniveau minimaal de eisen van onze klanten evenaren en bij voorkeur moet overtreffen.

Omdat we exporteren naar meer dan 60 landen, wereldwijd, is ook een absolute leveringsgarantie enorm belangrijk voor ons succes. Onze doelstelling is steeds 100% gegarandeerde levering van de goederen. Ontstaat, op welk moment dan ook, een risico van vertraging, dan komt het hele bedrijf in actie om problemen voor de klant koste wat kost te voorkomen. Alle Merinox medewerkers staan gegarandeerd persoonlijk achter het beleid van Merinox, dat het bedrijf altijd voor 100% zal voldoen aan de verwachtingen van de klanten.

 

Europa’s grootste voorraad naadloze buizen

Als belangrijkste voorraadhouder, beschikken wij over de grootste voorraad in Europa, volledig gespecialiseerd in naadloze buizen voor instrumentatie – hydrauliek – oprolbaar – capillair – hoge druk – stuurleidingen – geschikt voor hoge temperaturen – chromatografie – gereinigd – multi core – pre-isolatie.
Met een voorraadfaciliteit van meer dan 2 miljoen meter buizen en meer dan 6000 artikelen, van standaard roestvrijstaal tot zeer moeilijk verkrijgbare nikkelen, koperen, duplex, super duplex en titanium materialen of vreemde buisafmetingen. Al onze producten worden uiteraard geproduceerd en geleverd in overeenstemming met kwaliteitsprocedures gebaseerd op de ISO 9001 standaard.
Naast het hoofdkantoor en het belangrijkste magazijn in Alblasserdam, bij Rotterdam, verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten, tevens heeft Merinox vestigingen in:

 

  • Oldham, bij Manchester, voor de Britse & Ierse markt.
  • Ratingen, bij Düsseldorf, voor de Duitse, Zwitserse & Oostenrijkse markt
  • Coulommiers, bij Parijs, geen fysiek kantoor of magazijn, wel juridische entiteit