• Sinds 1996 toegewijd aan service, kwaliteit en klantgerichtheid.

Onze geschiedenis

1995

Tot eind 1995 werkten onze oprichters, de heren Kees van Reijn en Peter Valk, als verkoopmedewerkers bij een groot Nederlands metaalbedrijf. Gedurende deze periode werden ze zich ervan bewust dat er behoefte was aan een meer gespecialiseerd buizenservicecenter, met een volledig en zeer uitgebreid assortiment buizen in allerlei maten en kwaliteiten voor instrumentatie- en hydraulische toepassingen. Een bedrijf dat die klanten van dienst zou kunnen zijn die geen buizen in grote hoeveelheden kunnen kopen.

1996

Op 1 april, als beide eigenaren dertig jaar zijn, richten Peter Valk en Kees van Reijn Merinox B.V. op. Het bedrijf begon klein, in een gehuurd kantoor en een gehuurde ruimte in een magazijn van het transportbedrijf dat voor ons werkt als transporteur in Alblasserdam.

1997

Binnen één jaar na haar oprichting verhuist Merinox naar een gloednieuw magazijn van 150 m² met 15 m² kantoorruimte, dat gehuurd wordt aan de Ohmweg in Alblasserdam.

1999

In die eerste jaren na haar oprichting maakt Merinox B.V. een continue groei door, waardoor ook de naastliggende locatie gehuurd moet worden. Daardoor krijgt het bedrijf de beschikking over een magazijn van 300 m², een kantoor van 50 m² en een open oppervlakte van 300 m².

2000

Merinox Ltd opent haar kantoor en magazijn van 600 m² in Oldham bij Manchester. Het accent ligt op het verkopen van onze buizen in het Verenigd Koninkrijk en op de Ierse markt.

2001

Gedurende deze jaren bleef de omzet groeien en was al snel de volgende fysieke uitbreiding van Merinox B.V. nodig. We bouwden een nieuwe, eigen faciliteit van 2500 m² op het nieuwe industrieterrein Hoogendijk in Alblasserdam, met een 12 meter hoog magazijn met een oppervlakte van 1200 m² en 500 m² kantoorruimte.

2003

Merinox Sarl opent haar deuren voor bedrijven op de Franse en Noord-Afrikaanse markt. De locatie, gevestigd ten oosten van Parijs in het dorp Lumigny-Nesles-Ormeaux, beslaat 6000 m² bedrijfsruimte, een magazijn van 800 m² en een kantoor van 120 m². Met het oog op optimalisering van haar bedrijfsactiviteiten, zijn mede vanuit logistieke en commerciële overwegingen, de activiteiten van Merinox Sarl in 2017 ondergebracht bij Merinox B.V. in haar vestiging te Alblasserdam.

2006

Merinox ontvangt voor het hele bedrijf een ISO 9001-certificatie van Lloyds Register.

2008

Er wordt een nieuw management- en distributiesysteem ontwikkeld en ingevoerd voor een soepeler, snel en efficiënt werkproces dat het mogelijk maakt om alle leveringen binnen 24 uur na bestelling af te handelen; zelfs voor spoedgevallen, waarbij bestellingen binnen een uur na bestelling klaar zijn.

2011

Oprichting van Merinox Duitsland, onder de naam: MST Edelstahlrohr GmbH (in Ratingen bij Düsseldorf). Vanuit een magazijn van 5000 m² en 300 m² kantoorruimte wordt de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt bediend.

2012

Merinox Ltd verhuist binnen Oldham naar een grotere locatie met 1000 m² magazijn- en 200 m² kantoorruimte, om te kunnen blijven voldoen aan de Britse vraag.

2013

Op dit moment vertegenwoordigt de Merinox Groep een uitgebreide voorraad van meer dan 2.000.000 meter naadloze buizen van hoogwaardig roestvrij staal en speciale legeringen, opgebouwd uit 5000 verschillende artikelen. Deze grootste voorraad binnen Europa bevat een groot aantal moeilijk verkrijgbare maten en uitvoeringen. Daardoor zijn wij in staat om snel te reageren op de behoeften en eisen van de industriële distributiemarkt.

2014

Verdere uitbreiding van ons buis voorraad met steeds meer zeldzame afmetingen en wanddiktes. Tevens het op voorraad nemen van een complete hoge druk buis programma voor 20.000 PSI & 60.000 PSI werkdruk.

2015

Door toedoen van de met 50% gedaalde olie prijs en daarop volgende bezuinigingsprogramma’s van olie maatschappijen en aanverwante industrie stagneerde onze groei van de afgelopen 20 jaar. Wat resulteerde in een drastische omzet verlaging.

2016

Door alle aspecten en kosten binnen Merinox tegen het licht te houden hebben wij rigoureuze vernieuwingen door gevoerd om nog efficiënter de markt te benaderen. Tevens hebben wij onze grote voorraden met 15% teruggebracht.

2017

Begin 2017 beëindiging van Merinox Sarl in Nesles, wegens slechte markt situatie in Frankrijk en personele problemen. Alle Franse klanten worden vanaf 2017 bediend vanuit Merinox BV. in Nederland door een Franse vertegenwoordiger:

Door wereldwijd verbeterende economische situatie is er halverwege 2017 weer een verbetering van de resultaten te zien.

2019

MST Edelstahlrohr GmbH is verhuisd! Dit was een grote logistieke operatie.
Het nieuwe adres is: Christinenstrasse 2a in Ratingen.

2020

De marktomstandigheden zijn inmiddels aanzienlijk verbeterd. Met name door achterstallig onderhoud in de olie- en gasindustrie de laatste jaren, zijn er weer veel projecten gestart. Door de opgelopen levertijden van fabrieken, zijn wij genoodzaakt om onze voorraden flink te verhogen.

Helaas is in maart, door Covid-19 uitbraak, wereldwijd alles veranderd en is de huidige situatie onvoorspelbaar.

Wij wensen iedereen zo spoedig mogelijk weer een “normaal” leven.