• Voor grote opdrachten of voor één lengte, altijd dezelfde snelle levering.

Verpakkingen

Onze buizen moeten veilig, snel en onbeschadigd op hun over de hele wereld verspreide eindbestemmingen aankomen. De juiste verpakking is dan ook een essentieel onderdeel van de kwaliteitsborging. In geval van vervuiling en schade zijn zelfs buizen van het beste materiaal nutteloos, als de goederen niet goed worden beschermd.

Hoe onze verpakkingslogistiek voor u werkt

De logistieke afdeling van Merinox beschikt over bewezen expertise in het professioneel en precies verpakken van alle soorten buizen, in diverse bundels en maten, voor vervoer door de lucht, per vrachtwagen en over zee, naar bestemmingen over de hele wereld. De keuze van de verpakkingsmethode wordt bepaald aan de hand van verschillende eisen, en is afhankelijk van het type en de wijze van transport. Onze geïntegreerde logistiek biedt de mogelijkheid van uitgebreide verpakkingsmogelijkheden.

Hoe u profiteert van onze verpakkingslogistiek. Onze diensten op een rijtje:

  • Professioneel verpakken van buizen voor alle vervoerders, routes en bestemmingen
  • Markeringen en aanduidingen aanbrengen, zoals gespecificeerd door de klant en de L/C
  • Opmeten en verzamelen van de te verpakken goederen
  • Verpakkien volgens specificaties van de klant, inclusief alle documentatie
  • Tijdelijke opslag in afwachting van verzending
  • Aparte opslag in afwachting van inspectie door de klant of afhankelijk van de autoriteiten
  • Coördinatie van alle verpakkingsactiviteiten

ISPM 15

De Internationale Standaard voor Fytosanitaire Maatregelen No.15 (ISPM 15 – International Standards For Phytosanitary Measures) is een internationale fytosanitaire maatregel die is opgesteld door de International Plant Protection Convention (IPPC). Deze standaard verwijst rechtstreeks naar de noodzaak om houten verpakkingsmaterialen te behandelen, die gebruikt worden om producten tussen landen te vervoeren. Het voornaamste doel van de standaard is de verspreiding van ziekten en insecten, welke een negatieve invloed kunnen hebben op planten en ecosystemen, door het internationale vervoer te voorkomen. ISPM 15 is van toepassing op alle houten verpakkingsmaterialen (pallets, kratten, dozen, enz.) en vereist dat ze worden ontschorst en vervolgens met warmte behandeld en gestempeld of gebrandmerkt met een merkteken. Dit merkteken is ook wel bekend als de “tarwestempel”. Al onze houten verpakkingen voldoen volledig aan ISPM 15.

Verpakkingsformaat kleinere orders

Kleinere orders van rechte buizen worden verpakt in vierkante of rechthoekige pakketten, beschermd door middel van gegaste houten omhulsels en omwikkeld met cellotape of metalen banden. Grotere bundels buizen zijn omwikkeld met een aantal houten omhulsels rond de buizen. Op aanvraag kan de hele bundel worden verpakt in plastic folie.

Verpakkingsformaat grotere orders

Voor grotere bestellingen adviseren wij houten exportkisten of kratten, gemaakt van sterk, gegast hout en verkrijgbaar in verschillende afmetingen, die geschikt zijn voor vervoer per schip of vliegtuig naar verre bestemmingen.

Verpakking opgerolde buizen

De opgerolde buizen – los of op houten haspels – kunnen op een houten “Amerikaanse” pallet (120 x 120 cm) worden geplaatst. De rollen worden vastgezet en verpakt in plastic folie.
De goede geografische ligging van onze locaties biedt extra voordelen voor u. Met de havens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam om de hoek en de korte afstand naar de luchthavens van Amsterdam, Parijs en Düsseldorf kunnen we ook spoedleveringen naar andere continenten voor u verzorgen.